Consulten

Wat zijn consulten?

Een consult is maatwerk. Er zijn nooit 2 dezelfde consulten, want er is nooit 2 keer exact dezelfde vraag. Tijdens een consult ga ik met jouw vraag/wensen aan de slag. Samen oefenen we en leg ik je uit waarom bepaalde stappen in die volgorde genomen worden. Ik geef je tips and tricks, terwijl jij nog eens knoopt of masseert of we overlopen alles nog een keertje van begin tot het einde. Een consult moet een antwoord zijn op jouw vragen en pas als jouw vragen beantwoord zijn, zit het consult erop.

Komen er nadien toch weer vragen boven over het onderwerp van het consult of ben je een stapje vergeten? Nazorg is een belangrijk iets voor mij. Dus ik blijf bereikbaar, ook nadien.

Een draagconsult

Bij een draagconsult breng ik materiaal mee. Zo heb ik newborn-poppen die door kunnen gaan voor een baby. Deze poppen gebruik ik om de gewenste materie te demonstreren en jij om zelfvertrouwen te krijgen in het knopen. Na een paar keer te hebben geknoopt, zal je merken dat dit beter en beter gaat en je dus het nodige zelfvertrouwen hebt gekregen om dit ook met je kindje te gaan doen.

Ik leer je alles rond dragen, gebaseerd op de T.I.C.K.S :

T van Tighten: Een ergonomische drager zit heel strak, zodat je kleintje zich heel geborgen voelt.

I van In view at all times: Je kleintje is altijd in je zicht, je kan hem ten alle tijde observeren, wat voor een optimale veiligheid zorgt.

C van Close enough to kiss: Je kleintje zit net hoog genoeg om een kusje op zijn hoofdje te kunnen geven. Dat is ook de hoogte als je gaat heupdragen en wat je kleintje kan zien vanaf de geboorte.

K van Keep Chin off Chest: De dragers gaan je kleintje zo ondersteunen, dat het kinneke niet op de borstkas gaat leunen. Dit kan de ademhaling belemmeren.

S van Supported Back: De ruggengraat van je kleintje is niet die S-vorm die wij als volwassenen hebben. De ondersteuning is dan ook anders als die van bij ons. Een goede drager ondersteunt alles mooi en netjes, zodat je kleintje in rust is als ie wordt gedragen.

Een consult kan natuurlijk ook altijd met meerdere personen zijn. Ik voorzie dan extra materiaal. Doordat je kindje niet actief hoeft deel te nemen aan het consult, is een consult ook al superhandig tijdens de zwangerschap. Zo kan ik je demonstreren wat er zoal op de draagmarkt is, jij/jullie kunnen eens proberen en een gerichtere keuze maken bij aankoop.

Consult babymassage

Sinds September 2020 mag ik het consult Shantala babymassage geven! Dit kan voor 1 persoon of voor meerdere personen zijn.

Een Shantala massage kan heel heilzaam zijn bij krampjes, maar kan ook gewoon dat quality momentje zijn tussen jou en je kindje. Dit momentje tussen jullie is pure verbinding. Het vele huidcontact kan de huidhonger van je kleintje vervullen, zodat je kleintje spanning kan loslaten en heerlijk kan ontspannen onder jouw handen. Als ouder is het heerlijk om te zien hoe dit gebeurt en ook jouw knuffelhormoon gaat ermee omhoog.

Ik breng materiaal mee. Jou leren masseren met een pop is niet zo handig, dus mag jij ineens oefenen op je kleintje. Ik leer jou de kneepjes van het vak en wanneer we rond zijn, herhaal ik alles nog een keertje op de pop. Na een consult laat ik graag een stappenplan achter, welke een houvast kan zijn, maar ook voor vragen blijf ik nadien bereikbaar.

Een babymassage is misschien een verkeerd woord, want wist je dat deze kan toegepast worden op baby’s, peuters en kleuters? Vanaf de geboorte tot zo’n 5/6 jaar!