Virussen en al

In 2016 krijgt mijn dochtertje RSV. Dit worden 2 jaar vol intensieve medische zorg. Ze was net geen 2 weken oud en ik heb de lijntjes op de monitor alle vormen zien krijgen, tot en met een platte streep. Paniek alom.
Toen mijn dochter een jaar later, nog steeds met de nodige gevolgen van de toen ze klein was, weer het RSV-seizoen tegemoet ging, kwam zij niet in aanmerking voor het RSV-vaccin. Hoe absurd. Een kind dat door het oog van de naald kruipt door een virus, krijgt het jaar daarop GEEN vaccin tegen dit virus.

Vandaag is er covid. Een virus dat de wereld overheerst. Media houdt iedereen onder hun duim. Er worden met vaccins gegooid en iedereen volgt. Of bijna iedereen.

Voor mij is dit geen probleem. Elke persoon mag zijn eigen mening hebben en doen wat hij/zij goed acht voor zichzelf. Prima voor zij die een vaccin kiezen, maar evengoed prima voor zij die GEEN vaccin kiezen. Laat me hier wel even duidelijk stellen: het NIET Kiezen voor een vaccin is niet het virus willen minimaliseren. Dit is niet het virus zijn gangen willen laten gaan. Dit is bewuster omgaan met je eigen lijf. Dit is bewust alles in vraag durven stellen. Want heel eerlijk: waarom krijgt dit virus zoveel aandacht en andere geen of minder? Wat maakt dit virus zo speciaal? RSV is niet een Belgisch probleem. RSV maakt ELK jaar dodelijke slachtoffers bij KINDEREN. Is dat het? Omdat het kinderen zijn en de volwassenen op die manier ‘niet getroffen’ worden?
Of is het toch omdat RSV maar niet in die media geraakt. Speelt de media hier een rol? De ziekenhuizen liggen elk jaar vol met zieke kindjes. De ziekenhuizen worden overspoeld, met zieke kindjes. Maar toch kennen weinig mensen het RSV-virus. Toch mogen kindjes met snottebellen afgezet worden aan de crèches en andere kindjes ziek maken. Of dood…

Beide virussen (covid en rsv) uiten zich onvoorspelbaar. Er zijn kinderen die doodgaan, er zijn kinderen die heel ziek worden, er zijn kinderen die ziek worden en er zijn kinderen die niets merken. Er zijn volwassenen die doodgaan, er zijn volwassenen die heel ziek worden, er zijn volwassenen die ziek worden en er zijn volwassenen die niets merken.

Wat maakt dan dat het ene virus iedereen bang maakt en het andere virus niet? Wat maakt dat het ene virus de hele wereld op zijn kop zet en het andere niet? Wat maakt dat sommige mensen scheef worden aangekeken omdat ze geen vaccin willen, terwijl een ander virus zo wordt geminimaliseerd?

Ik wil geen vaccin. IK voel de enorme druk. Ik minimaliseer niet covid. Voor mij persoonlijk klopt het verhaal niet helemaal en wil ik niet zomaar iets ingeënt krijgen, zonder ik duidelijk weet heb wat er nu precies allemaal gebeurt. Ik heb respect voor zij die wil ingeënt willen worden, net zoals ik verwacht dat zij respect hebben voor zij die niet ingeënt willen worden. Ieder zijn keuze, allen zijn ze goed. Geen enkele keuze wordt gemaakt met het idee om het virus zijn gang te laten gaan. We willen allemaal hetzelfde: Vrijheid!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s