Draagconsult vs filmpjes en apps

Deze week werk ik graag een extra blogje uit. Want ik zie veel verschijnen rond dragen, vele dingen waar ik vroeger sneller naartoe zou grijpen dan naar een consult, maar dat kwam vooral doordat ik een draagconsult niet kende en dus ook niet een correcte keuze kon maken.

Draagconsult

Wat is nu een draagconsult en wie ben ik dan? Als draagconsulente heb ik me opgeleid in de wereld van de draagdoeken, de draagzakken en de manieren van dragen en knopen. Want niet elke draagzak heeft hetzelfde resultaat en niet elke draagdoek kan hetzelfde gebruikt worden. Dus ik kan je advies op maat geven.

Tijdens een draagconsult ga ik aan de slag met de vraag die ik krijg. Zo kan er een vraag zijn over welke systemen er allemaal zijn of een welbepaalde knoop. Je ziet: een consult is ook op maat gemaakt. Ik geef amper 2 dezelfde consulten, omdat er nooit exact 2 dezelfde vragen komen.

Een consult gaat bij voorkeur bij jou thuis door. Zo kunnen jullie in jullie vertrouwde omgeving blijven, wat al wat spanning weg kan nemen (want misschien ben je pas mama of papa geworden en wil je die deur nog helemaal niet uit). Daarnaast is je kleintje nog aan het bekomen van een bevalling of slaapt hij/zij boven in een bedje, omdat het al wat later is.

Ik voorzie ook materiaal, ik breng dragers mee en poppen. Op die manier kunnen we oefenen en zorgen voor vertrouwen in het knopen, voor je met je kind aan de slag gaat. Daarnaast kan ik bij het oefenen meekijken met hoe jij knoopt en tips and tricks meegeven. Zo begrijp je ook bepaalde handelingen die je doet, en onthou je ze beter.

Ik breng meestal ook wat meer mee dan wat jullie hebben, om zo ook andere opties te kunnen laten zien. Mocht je zelf nog materiaal hebben, kijk ik graag eens mee naar deze systemen en geef ik ook daar nog tips of doe ik ze eens voor, hoe je die correct gebruikt.

Na een consult, laat ik ook een drager gratis achter. Zo kun jij proberen en oefenen, voor je gaat kopen. Een drager is heel persoonlijk en wat ik een supergoeie drager vind, vind jij daarom niet.

Mocht je na een consult ook nog met vragen zitten, dan blijf ik bereikbaar voor je! Dragen kunnen we allemaal en iedereen wordt graag gedragen. Ik zou het dan ook heel jammer vinden dat je uiteindelijk niet draagt, omwille van enkele vragen die onopgelost blijven. Dat bereikbaar blijven ook na een consult, vind ik enorm belangrijk. Dragen doe je niet voor even, maar kan je voor jaren doen. ❤

Filmpjes en apps

Maar waarom een consult, als alles online staat? Wel, zoals je hierboven al kan lezen, een consult is maatwerk. Geen enkel consult is hetzelfde. Elk consult speelt in op jouw vraag en levert antwoorden voor jouw draagervaring.

Filmpjes en apps zijn mooie voorbeelden en kan je zeker gebruiken voor het herfrissen van je kennis, maar ze zijn niet persoonlijk. Zo kan een klein rimpeltje ervoor zorgen dat je kleintje het helemaal niet fijn vindt, maar dat haal je gewoonweg niet uit die filmpjes of die apps.

Filmpjes zijn elke keer opnieuw hetzelfde. Elke keer datzelfde advies, gericht op iedereen en niet op jou. En dat is het verschil. Het is simpelweg geen maatwerk!

De prijs voor een consult is iets wat vele mensen afschrikt. Maar als je weet wat er tegenover staat, dan valt die prijs goed mee. Wij zijn op professioneel vlak bezig met dragen en zorgen ervoor dat onze kennis up-to-date blijft. Wij breiden graag ons aanbod voor jou uit, zodat jij steeds de nieuwste modellen kan testen. Maar vooral: wij zijn graag bezig om onze draagkennis en draagervaring af te stemmen op jouw draagvraag.

Ben je zwanger, pas bevallen, heb je een peuter of zelfs een kleuter? Een draagconsulente kan veel voor je doen.

Is je kleintje misschien (extreem) prematuur geboren of zijn er medische situaties waardoor de standaard draagmethodes geen oplossing bieden? Verschillende draagconsulentes hebben hun eigen specialiteit. Daarnaast zitten we ook graag samen met de behandelende arts om te kijken welke mogelijkheden er zijn.

We zijn een warme vereniging die samenwerken heel belangrijk vindt, waardoor wij veel kennis delen en waardoor wij onderling heel bereikbaar zijn. Heb jij dus een specifieke vraag, maar ik geen oplossing? Dan is er zeker een collega die een oplossing heeft en hoor ik graag hoe ik jou alsnog kan verder helpen, al dan niet via een doorverwijzing of door de gekregen informatie van mijn collega.

Mocht je nog vragen hebben over een consult, dan hoor ik ze graag. Je kan me altijd een berichtje sturen of een chat via de welgekende kanalen. Blijf vooral niet met vragen zitten.

Groetjes,

Sien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s