Aangename kennismaking

Hallo, ik ben Sien. Ondertussen al 34 jaar. Ik ben fier mama van 2 kindjes. Ik ben nieuw in het bloggen en ben niet zo’n schrijfster, maar ik ga me er toch een keer aan wagen.

De reden dat ik vandaag start met bloggen is omdat ik morgen officieel start in Het Helderhuis. Dat is een praktijk hier in het dorp en daar mag ik workshops geven. Best spannend allemaal.

Ik kijk er enorm naar uit en kan dus ook niet slapen van de zenuwen. Ik lig, as we speak, tussen mijn slapende kindjes dit te schrijven. Want schrijven helpt, het helpt me rust te brengen in mijn hoofd.

Maar hoe ben ik nu gekomen bij die workshops? Dat is een verhaal dat terug gaat tot september 2014. Toen werd ik voor het eerst mama. De buren hadden al een baby sinds januari, dat veel werd gedragen. Je raadt het al, zo heb ik het dragen leren kennen. Aangezien die baby zo vrolijk was, wist ik het: ik zou ook gaan dragen. Dus ik zet een draagdoek en een draagzak op de geboortelijst.

Mijn god, wat is zo’n draagdoek lang. Meters aan stof, een vage handleiding en een pasgeboren baby. Ik begin er nog niet aan. Samen met mijn buurvrouw heb ik me er toch aan gewaagd en zijn we dus begonnen aan ons draagavontuur. Na een half jaartje ben ik een workshop in hartje Antwerpen gaan volgen en zo leerde ik de term ‘draagconsulente’ kennen. Wat was ik gefascineerd!

Ik ben dat wereldwijde web beginnen afzoeken naar hoe je in godsnaam draagconsulente werd. En uiteindelijk me ingschreven voor de basisopleiding bij ‘Die trageschule’. Alweer een stapje dichter naar het leven als draagconsulente.

Ondertussen zat ik thuis met een baby die veel huidhonger had. Ik had al heel wat termen bijgeleerd als jonge mama en had zo’n geloof in dat moedergevoel dat ik wel moest volgen. Ik merkte al snel dat die oorspronkelijke opvoedingsplannen plaats moesten maken voor andere plannen. Dat dat kamertje later wel van pas zou komen en dat dat huilen echt wel een middel van communiceren was en niet zomaar te negeren viel. Maar ik leerde ook dat dit mijn mening was en dat jonge mama’s kwetsbaar zijn en zich gemakkelijk van de wijs laten brengen door “mama’s die meer ervaring hebben”.

Mijn baby werd groter en ook mijn fascinatie voor dat hummeltje. Wat kan zo’n baby al veel. De basisopleiding was enorm leerrijk en stiekem merkte ik dat ook ik best wel een draagconsulente had kunnen gebruiken om de correcte manier dan het doek te leren. Ik deed het niet zo heel goed, weet ik nu 😅.

Ik merkte na deze op opleiding al snel de nood aan meer. En er was meer, de gevorderd-opleiding. Ik schrijf me in en in die mee. Mijn fascinatie groeit met de dag.

Tijdens die 2de opleiding ben ik zwanger van baby #2. Ik wist al direct: dit doe ik anders dan baby#1. Ik ging veel bewuster met alles om en ben veel bewuster bevallen. Prachtig. Ik heb geen andere woorden voor mijn bevallingen.

Maar baby#2 was een specialleke en bracht ons leven een hele andere wending. Een medische wending. Dus ik stopte tijdelijk mijn beroep en mijn bijberoep als draagconsulente. Mijn baby#1 werd stilaan een kleuter met zijn eigen manier van leven. Zijn speciale manier van leven, dat was al wel duidelijk. Na enkele woelige jaren doorgesparteld te hebben, zitten we sinds 2019 weer in rustiger vaarwateren.

Ik herneem mijn activiteiten en vervolledig mijn opleiding als draagconsulente door de opleiding van certificering te gaan doen. De cirkel is rond. 🥰

Maar toch… Toch blijf ik met ideeën spelen. Toch blijf ik verlangen naar meer kennis rond baby’s en kinderen. Ondertussen blijkt kind#1 hooggevoelig te zijn en dat maakt dat ik mijn opleidingen wat afstem op zijn noden.

Dus ik volg een opleiding Babymassage. Eentje gericht op de interactie tussen ouder en kind. Eentje die de ontspanning geeft die we gewoon zijn, maar die ook mooi aansluit op mijn gevoel van opvoeden. Die de belangen van nabijheid, veiligheid en geborgenheid benadrukt. En daar is Shantala een mooi resultaat van geworden.

Maar mijn kind #1 is zopas gestart in het 1ste leerjaar. Dus een babymassage kan al wel wat losmaken, maar toch wil ik iets dat afgestemd is op zijn lijfje. Dus dit najaar doe ik een opleiding kindermassage. En wie weet wat de toekomst nog brengt.

Maar kijk, dit is hoe ik tot op vandaag ben gekomen. Door de geboorte van mijn zoontje. Ik gooi mijn oog op het uur en zie dat ik nu echt wel moet gaan slapen. Morgen is een grote dag. Hopelijk de start van een mooi nieuw avontuur. 💗

Slaapwel!

Xxx Sien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s